Okos Otthon Blog

Generic selectors
Teljes egyezés
Keresés címben
Keresés tartalomban
Keresés a posztokban
Keresés az oldlakon
Szűrés kategóriákra
Blog
Főoldali
Tudástár
Smarthome redőny vezérlése Broadlink RM4 Proval

Smarthome redőny vezérlése Broadlink RM4 Proval

Smarthome redőnymotor rf távirányító tanulás Broadlink RM4 Pro-val

1. A Broadlink appban az RM4 Pro kiválasztása.

2. A képernyő alján lévő + add appliances gombot megnyomva, a curtain (függöny) eszközt kiválasztani (ez alapján fogja tudni alexa is irányítani).

3. A következő képernyő egy info képernyő, ami arról tájékoztat, hogy a távirányító, az rm4 és a wifi router a lehető legközelebb legyenek egymáshoz, és h mi a teendő, ha nincs a brandek között a feltanítandó eszköz.

4. Alul a “Can’f find my brand….” gombra nyomjunk.

5. Válasszuk ki a táv típusát. Például az antenna nélküli rf remote-t.

6. A következő lapon kell kiválasztani, vagy létrehozni a virtuális szobát, ahol az irányítandó eszközt akarjuk elhelyezni, majd a “Next, name your device” gombra kell nyomni.

7. A következő egy újabb figyelmeztető képernyő, hogy “sub device”-ként fog üzemelni az egység, aminek a master eszköze az RM4, azaz annak is online kell lennie mindig az irányításhoz.

8. Ezután jön egy megerősítő képernyő, hogy sikerült az eszközt hozzáadjuk. Két lehetőségünk van ekkor: az egyik hogy a “home” gombra nyomva tanítás nélkül marad az eszköz, vagy a “use device now” gomb megnyomásával feltanítjuk őket, az utóbbit válasszuk.

9. A következő képernyőn egy felugró ablak tájékoztat, hogy az egyes gombokra nyomva lehet a funkciókat betanítani…. OK

10. Lehet az On állást elnevezni leengedett állapotnak (arra gondolva, hogy alapból fel van húzva, tehát ha bekapcsoljuk, akkor le fog menni, persze lehet ezt fordítva is).

11. Következő képernyőn a gomb tanulás alatt a kulcs funkciót másolja és menti el az eszköz. a “start learning” gombra nyomva lépünk tovább.

12. A következő lapon választhatunk, hogy van-e tényleges távirányítónk(phisical) vagy sem, válasszuk a fizikai táv és a “learn simple rf code” opciót.

13. Nagyon FONTOS! Ezután meg lehet adni a pontos frekvenciát, azonban ne ezt tegyük, hanem a képernyő alján lévő “try auto frequency scan” opciót válasszuk ki, majd a bármely gombot benyomva tartva kb 10-15mp alatt felismeri az adott távirányító frekvenciáját.

14. Miután a frekvencia szkennelés megtörtént, kijelzi azt, és megkezdődik a tényleges gomb tanulás. A tanítandó gombot megnyomva érzékel és sikeres tanulás után, fel is ajánlja, hogy teszteljük le a gombot. Ekkor érdemes megállítani a redőny mozgását, majd a telefon kijelzőn lévő gombot megnyomva meggyőződhetünk arról, hogy ténylegesen működik-e az irány, elindul a redőny.

15. Ha meggyőződtünk arról hogy jól működik a virtuális gomb, akkor a “yes” gombot válasszuk. Ha nem működik vele, akkor próbálkozhatunk a “no gomb”-al, ekkor újra kezdi a szkennelést és a tanulást.

16. Miután az összes gombot feltanítottuk, kezdődhet a jelenetek és automatizációk beállítása, valamint Alexával a hangvezérlés beállítása.

17. Érdemes lehet megváltoztatni a távi ikonját a “property” opció alatt és kiválasztani a  függöny ikon helyett a redőny ábrát.

 

A Broadlink RM4 Pro-t itt találod meg: https://www.smarthugo.com/Vezerlo-Taviranyito/Broadlink-RM4-Pro-Vezerlo

Amazon Alexa hangvezérlés: Alexa (beta) változat letöltése és a Broadlink skill linkelése az Alexa appban , illetve, a Broadlink app főképernyőjén a “Me” fül alatt hozzáadni a “Add voice asisstance ” opcióval is.

Ha megvannak ezek a lépések, akkor nem csak Broadlink app-on keresztül, hanem Alexával is lehet már vezérelni a redőnyöket, akár jelentben is.

Amazon Alexa Echo Dot 3: https://www.smarthugo.com/Amazon-Alexa-Echo-Dot-3

 

Csoportos vezérlés beállítása/ Scene

1. Scene-t hozzunk létre, a jobb felső sarokban található “+” gombra kattintva, és a “scene”-t kiválasztva.
2. Válasszuk ki a “general scene”-t.
3. Válasszuk neki ikont, és nevet.
4. Ezután adjuk hozzá egyenként az irányítandó eszközöket.
5. Válasszuk ki a végrehajtandó “action”-t.

Így a jelenet létrejött és mint egy widget-ként működve, létre hajtja a csoportos parancsot. Például az összes redőnyt engedje le.

 

Napnyugtakor az összes redőny leengedése routin

1. A főképernyőn válasszuk ki a “routine” lapot a Broadlink appban.
2. A jobb felső gombbal hozzuk létre a rutint.
3. Mi alapján működjön? Ehhez nyomjunk a “when event triggers from +”-ra.
4. “at specified time” gombra nyomva idő programot tudunk választani.
5. Itt “sunset” gombot kiválasztva elmenthetjük a jelenlegi tartózkodási helyünket.
6. A “do actions”- nyomva választhatunk, hogy csak egy eszközt vezérlünk (első opció), “push note”-t küldünk a telefonra (figyelmeztető üzenet) vagy az “activate scene” opciót választva, kiválasztjuk a korábban létrehozott jelenetet cselekvésnek.

 

A Broadlink RM4 Pro részletes bemutatónkat itt tudod elolvasni: https://smarthugo.net/blog/broadlink-rm4-pro-teszt

Látogass meg minket

Smarthugo üvegkeretes konnektor és aljzat termékcsalád

Vannak olyan tárgyak háztartásunkban, amelyekről nem is gondolnánk, milyen hasznosak számunkra, addig, amíg el nem romlanak. Ilyen a konnektor is,…
TOVÁBB OLVASOM

Smarthugo Érintő Kapcsoló, okos világítás vezérlés

Manapság rengeteg okos kütyü közül választhatunk, amelyek egytől egyig könnyebbé és szórakoztatóbbá teszik életünket. Ám kevés szó esik az olyan…
TOVÁBB OLVASOM

Melyik univerzális távirányító a jó választás? Segítünk! – Broadlink infra vezérlő összehasonlítás

Legutóbb arról számoltunk be, hogy megérkeztek a Broadlink 4. generációs IR és RF (433MHz) univerzális távirányítói. Az RM4 széria 2…
TOVÁBB OLVASOM

Az USB kábel, ami méri a hőmérsékletet és páratartalmat nekünk – Teszteltük a Broadlink HTS2 szenzort

A Broadlink RM4 távirányító széria igazi újdonsága, hogy külső érzékelő is csatlakoztatható közvetlenül a vezérlőkhöz, és ezt nagyon nem bánjuk!…
TOVÁBB OLVASOM
Broadlink RM4 Pro

Broadlink RM4 Pro – teszteltük

A Broadlink RM szériás vezérlőcsaládja már sokak számára ismerős lehet. Az új RM4-es széria utolsó tagjai a január végén érkeztek…
TOVÁBB OLVASOM
Tolvaj lopás közben

Ellopták? Elvesztetted? Kövesd az értékeidet mini GPS nyomkövetővel!

Emlékszel, mennyi filmben láttad már, hogy a rendőrség simán leköveti valakinek a GPS koordinátáit a telefonjukon keresztül, és így mindig…
TOVÁBB OLVASOM
Az okos klíma nyáron hűt, télen fűt.

Egy kütyü mind felett, Broadlink RM mini: urald a klímát, a tévét, mindent az okostelefonoddal!

Szereted a maximális kényelmet, de nem akarsz ehhez új kütyüket vásárolni? Most elég egyetlen eszköz, és a telefonoddal a lakás…
TOVÁBB OLVASOM
A hátsó kert védelme kültéri kamerával

Házvédelem kültéri kamerával, avagy hogyan védekezz a betörők ellen?

Nincs annál rosszabb érzés, mikor arra ér haza az ember, hogy kirabolták a házát. Amikor a hírekben hallani betörésekről, az…
TOVÁBB OLVASOM
A barátokat teljesen elvarázsolja az okos vezérlés

Broadlink RM Pro – Irányíts mindent az ágyból vagy a kanapéról!

A lustaság fél egészség, és mindannyiunknak van egy egészséges oldala, akinek semmi kedve felállni a kanapéról, hogy lekapcsolja a villanyt,…
TOVÁBB OLVASOM
Riasztás mozgás érzékelésére

Így könnyíti meg az életedet az Orvibo okosotthon biztonsági jelzőrendszer!

Ma már megint azon agyaltál a munkába vezető úton, hogy vajon bezártad-e a bejárati ajtót a reggeli rohanás közben vagy…
TOVÁBB OLVASOM