Okos Otthon Blog

Generic selectors
Teljes egyezés
Keresés címben
Keresés tartalomban
Keresés a posztokban
Keresés az oldlakon
Szűrés kategóriákra
Blog
Főoldali
Tudástár
Broadlink RM4 Pro – teszteltük

Broadlink RM4 Pro – teszteltük

Broadlink RM4 Pro

A Broadlink RM szériás vezérlőcsaládja már sokak számára ismerős lehet. Az új RM4-es széria utolsó tagjai a január végén érkeztek meg hozzánk. Ezek közül most a Broadlink RM4 Pro vezérlővel fogunk megismerkedni kicsit közelebbről.

Broadlink RM4 Pro áttekintés

A Broadlink RM4 Pro univerzális távirányító a legtöbb IR és RF (433MHz rádiófrekvencián) vezérlésű készüléket képes irányítani. Az IR hatótáv 8m és rá kell lásson a vezérlő a készülékre. Az RF hatótáv 50m, az épület jellegétől függően ez kevesebb is lehet. Az RM4 Pro a Broadlink okostelefonos applikáción keresztül vezérelhető. A felhő alapú appnak köszönhetően bárhol-bármikor elérhető a távirányító, így akár úton hazafelé benyomhatjuk a klímát, nyithatjuk a kaput, felkapcsolhatjuk a fogadó fényeket.

Az RM4 széria „FastCon” technológiával van ellátva, ami gyors beállítást tesz lehetővé. A Broadlink alkalmazás felismeri az okos beállítási módban lévő eszközöket és pár lépés alatt hozzáadja a felhasználóhoz. Csatlakoztatva az áramforráshoz az RM4 Pro-t, azonnal okos beállítási módba lép.

Broadlink RM4 Pro vezérlő kicsomagolva

Broadlink RM4 Pro vezérlő kicsomagolva

Külső

Szép fekete ívek, kicsi súly (95g), kicsi méret (8.4x 8.4×3.1 cm), nagy tudás jellemzi ezt az univerzális távoli vezérlőt. Az alján a csúszásgátló mellett helyet kapott egy fali csatlakozás (itt található az eszköz QR azonosító kódja). A hozzá tartozó fali tartóval és csavarral vagy ragasztva könnyen elhelyezhető függőleges felületen. A vékony, lapos USB tápkábelt nehéz elrejteni, viszont így továbbra sem kell elemet cserélgetni a távirányítóban. Csatlakoztatható az RM4 Prohoz hőmérséklet és páratartalom mérő (HTS2 szenzor, nem tartozék), ami 1 méteres USB kábelből és a micro USB fejtől 17 cm-re elhelyezkedő érzékelő egységből áll.

 

Broadlink Applikáció és Beállítás

Először a Broadlink telefonos applikációját (IOS és Android app) kell letölteni, telepíteni, majd kiválasztani az országot és nyelvet (angol), ezután egy általános funkció ismertető jön, végül a belépő oldal.

Broadlink APP betekintés

Broadlink APP betekintés

Beléphetünk a régi IHC alkalmazás felhasználóval, ekkor az összes eddigi eszköz és távirányító automatikusan megjelenik a Broadlink appban. Vagy készíthetünk új felhasználót alul a „Sign up”-ra nyomva. Regisztrációnál meg kell adnunk az e-mail címünk vagy telefonszámunk és a jelszót. Miután visszaigazoltuk a regisztrációt sms-ben vagy e-mailben kapott kód alapján, már be is léphetünk a Broadlink applikációba.

Eszköz hozzáadás és wifi csatlakozás beállítás

Az RM4 Pro beállítása gyors és egyszerű lépésekből áll. A jobb felső sarokban a „+” gombra nyomva válasszuk ki a „Add device” opciót és kövessük az app utasításait. Az alkalmazás automatikusan felismeri az RM4 Pro-t, ami alap állapotban okos csatlakozási módban van. Nevezzük el a vezérlőnk, rakjuk be egy virtuális szobába és már mehet is a távirányítók kiválasztása, feltanítása.

RM4 Pro hozzáadás a felhasználóhoz

Távirányító kiválasztás, tanítás

Távirányítót választhatunk a gyári vagy felhasználói listából (több mint 50 000 táv van a listában) vagy mi magunk is feltaníthatjuk egyesével a távirányító gombokat. IR és RF jelet is megtanul az RM4 Pro. Sokféle eszközvezérlő ikont rendelhetünk a távirányítókhoz, hogy jól megkülönböztethetők legyenek a főoldalon. A gyári TV és set-top box távok kaptak gyors gombot a főoldalon (be/ki kapcsoló gomb) és náluk előhozható mini távirányító a leggyakrabban használt gombokkal a gyors vezérléshez. A távirányítók gombjai letisztult formát és nagy teret kaptak a könnyű kezelhetőség érdekében. Alul a távirányítókban több extra gomb is megjelenik, mint például az okos tévé funkciók: Netflix, Youtube, HBO stb. A gombok időzíthetők, jelenethez hívhatók.

Éjszakai mód beállítás / Virtuális otthon / Csoport beállítás / Telekom távirányító

Eszközök csoportosítása

Több virtuális otthon is létrehozható a főmenüben, így például külön kezelhetjük az otthonunk és a nyaralónk eszközeit az appban. (Bal felső fül a főoldalon.)

Lehetőség van az eszközök csoportos elrendezésére típus szerint. Éjszakai módban az app kinézete sötétre vált, ezzel kímélve a szemünket. Beállítható állandó vagy időzített éjszakai mód, például 7pm-7am.

Jelenetek (csoportos vezérlés)

Beállíthatunk a főoldal elejére kis ikonnal megjelenő jelenet gombot, amire rányomva elindulnak a beállított vezérlések egyszerre, késleltetve (másodperc pontossággal). Jelenetre példa: TV nézéshez lehúzódik a redőny, felkapcsol a hangulatvilágítás, bekapcsol a TV, a hangprojektor és a set top box. Azt is meghatározhatjuk, hogy mettől-meddig legyen indítható egy jelenet. Jelenethez rendelhető routin (automatizáció) Amazon Alexával.

Meghívhatók vendég felhasználók QR kód segítségével, ezzel megosztva a távirányítók használatát. A vendégek nem, csak az adminisztrátor (admin) felhasználó végezhet el beállításokat.

A főoldalon megjelenik a helyi időjárás ,a beállított jelenetek, a hozzáadott eszközök és a felvett távirányítók gyors gombokkal. ( gyors gomb a be/ki kapcsoló gomb )

A Broadlink RM4 Pro hangvezérelhető Amazon Alexával és Google Home-al. Alexával a Broadlink skill-t kell telepíteni és linkelni a Broadlink felhasználót. Alexa távirányítót kapcsol és jelenetet indít.

Automatizálható vezérlések

Az alkalmazás fő funkciója a Routin lett, beállításával automatizálhatjuk a vezérléseket HTS2 hőmérséklet és páratartalom értékek alapján, akár időzíthetjük és a helyi időjáráshoz is állíthatjuk a távirányítást. A klímához beállított rutinokkal a benti hőmérséklet alapján vezérli azt, optimalizálva a hűtést-fűtést.

Broadlink RM4 Pro összegzés

Összességében a Broadlink alkalmazás az új funkciókkal és kinézettel könnyen használható, jó felhasználói élményt nyújt. Az RM4 Pro univerzális távirányító fekete színével és laposan ívelt alakjával stílusosan illeszkedik a szoba berendezéseihez. Nem kell keresgélnünk a sok távirányítót a szobákban, mert az összeset megtaláljuk a telefonunkon vagy csak kimondjuk Alexának a parancsot.

Broadlink RM4 Pro rendelés: https://www.smarthugo.com/Broadlink-RM4-Pro-Vezerlo

Broadlink RM4 Pro csomag tartalma

Cikksorozatunkkal azoknak is szeretnénk bepillantást engedni az RM távirányító család funkcióiba, akik most találkoznak először a Broadlink termékekkel. Kövessétek az RM4 család többi tesztjét is Smarthugonál.

Ha szeretnéd visszaolvasni, korábbi könnyebb hangvételű bejegyzésünket az előző szériás RM Pro-ról itt elolvashatod.

Látogass meg minket

Smarthugo üvegkeretes konnektor és aljzat termékcsalád

Vannak olyan tárgyak háztartásunkban, amelyekről nem is gondolnánk, milyen hasznosak számunkra, addig, amíg el nem romlanak. Ilyen a konnektor is,…
TOVÁBB OLVASOM

Smarthome redőny vezérlése Broadlink RM4 Proval

Smarthome redőnymotor rf távirányító tanulás Broadlink RM4 Pro-val 1. A Broadlink appban az RM4 Pro kiválasztása. 2. A képernyő alján…
TOVÁBB OLVASOM

Smarthugo Érintő Kapcsoló, okos világítás vezérlés

Manapság rengeteg okos kütyü közül választhatunk, amelyek egytől egyig könnyebbé és szórakoztatóbbá teszik életünket. Ám kevés szó esik az olyan…
TOVÁBB OLVASOM

Melyik univerzális távirányító a jó választás? Segítünk! – Broadlink infra vezérlő összehasonlítás

Legutóbb arról számoltunk be, hogy megérkeztek a Broadlink 4. generációs IR és RF (433MHz) univerzális távirányítói. Az RM4 széria 2…
TOVÁBB OLVASOM

Az USB kábel, ami méri a hőmérsékletet és páratartalmat nekünk – Teszteltük a Broadlink HTS2 szenzort

A Broadlink RM4 távirányító széria igazi újdonsága, hogy külső érzékelő is csatlakoztatható közvetlenül a vezérlőkhöz, és ezt nagyon nem bánjuk!…
TOVÁBB OLVASOM
Tolvaj lopás közben

Ellopták? Elvesztetted? Kövesd az értékeidet mini GPS nyomkövetővel!

Emlékszel, mennyi filmben láttad már, hogy a rendőrség simán leköveti valakinek a GPS koordinátáit a telefonjukon keresztül, és így mindig…
TOVÁBB OLVASOM
Az okos klíma nyáron hűt, télen fűt.

Egy kütyü mind felett, Broadlink RM mini: urald a klímát, a tévét, mindent az okostelefonoddal!

Szereted a maximális kényelmet, de nem akarsz ehhez új kütyüket vásárolni? Most elég egyetlen eszköz, és a telefonoddal a lakás…
TOVÁBB OLVASOM
A hátsó kert védelme kültéri kamerával

Házvédelem kültéri kamerával, avagy hogyan védekezz a betörők ellen?

Nincs annál rosszabb érzés, mikor arra ér haza az ember, hogy kirabolták a házát. Amikor a hírekben hallani betörésekről, az…
TOVÁBB OLVASOM
A barátokat teljesen elvarázsolja az okos vezérlés

Broadlink RM Pro – Irányíts mindent az ágyból vagy a kanapéról!

A lustaság fél egészség, és mindannyiunknak van egy egészséges oldala, akinek semmi kedve felállni a kanapéról, hogy lekapcsolja a villanyt,…
TOVÁBB OLVASOM
Riasztás mozgás érzékelésére

Így könnyíti meg az életedet az Orvibo okosotthon biztonsági jelzőrendszer!

Ma már megint azon agyaltál a munkába vezető úton, hogy vajon bezártad-e a bejárati ajtót a reggeli rohanás közben vagy…
TOVÁBB OLVASOM